Cibulová polévka 1

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cibule
35 g másla
25 g hladké mouky
2 bujóny
1 vejce
snítka zelené petrželky
1500 ml vody
starší chléb nebo rohlík
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na drobno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme do sklovita.

  3. Poté přidáme hladkou mouku a krátce osmažíme.

  4. Usmažený základ na polévku zalijeme studenou vodou, rozšleháme metličkou a vaříme od bodu varu 20 minut.

  5. Do uvařené polévky přidáme bujóny a po rozpuštění vmícháme rozšlehané vejce. Polévku dochutíme nakrájenou zelenou petrželkou. Polévku můžeme podávat s osmaženým pečivem i jako plnohodnotnou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!