Míšeninka zapečená v lasturách svatojakubských mušlí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- (Maso opravdových mušlí či šneků se nahradí mletými drůbežími žaludky):
- 200 g drůbežích žaludků
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 čajová lžička koření Gyros nebo grilovací koření
- 2 čajové lžičky pažitky nebo petrželky
- 50 g strouhané housky (na zahuštění)
- 1 polévková lžíce tuku na vymazání lastur či ulit
- mušle svatojakubské nebo i ulity šneků (prázdné, vyvařené)
Postup Míšeninka zapečená v lasturách svatojakubských mušlí
Postup přípravy receptu
-
K umletým žaludkům přidat vejce, všechno koření a zahustit strouhankou. Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku.
Lastury či ulity vymazat tukem, naplnit nádivkou a naskládat na plech. Do nádivky v každé lastuře udělat malou prohlubeň a vložit kousek másla. Péct cca 15-20 minut.