Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 a 1/2 kg zeleniny v libovolném poměru:
květák
mrkev
kedlubna
bílé zelí
kapie
cibule
2,8 l vody
350 g mořské soli
1 feferonka
nálev:
1 l vody
400 ml octa
300 g cukru
5 bobkových listů
1/2 lžíce celého pepře
1/2 lžíce nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kusy.

  2. Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.

  3. Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme.

  4. Suroviny na sladkokyselý nálev svaříme a horkým přelijeme scezenou zeleninu. Podle chuti přidáme část slaného roztoku (já dávám onu uvedenou jednu třetinu původního). Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme:-)).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!