Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 a 1/2 kg zeleniny v libovolném poměru:
- květák
- mrkev
- kedlubna
- bílé zelí
- kapie
- cibule
- 2,8 l vody
- 350 g mořské soli
- 1 feferonka
- nálev:
- 1 l vody
- 400 ml octa
- 300 g cukru
- 5 bobkových listů
- 1/2 lžíce celého pepře
- 1/2 lžíce nového koření
Postup Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na větší kusy.
Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.
Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme.
Suroviny na sladkokyselý nálev svaříme a horkým přelijeme scezenou zeleninu. Podle chuti přidáme část slaného roztoku (já dávám onu uvedenou jednu třetinu původního). Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme:-)).