Křehký tvarohový koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
170 g hladké mouky
60 g cukru moučka
125 g změklého másla
1 žloutek
sůl
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
3 vejce
1/2 balení vanilkového pudinkového prášku
šťáva z půlky citronu
250 g jahod¨
Drobenka:
30 g másla
4 lžíce hrubé mouky
3 lžíce cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na korpus vypracujte pevné těsto, které nechte 2 hodiny v chladu odležet. Rozválejte ho dokulata a vyložte s ním formu s kolečkem pečicího papíru na dně.

  2. Tvaroh utřete s oběma cukry, žloutky, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte k tvarohu.

  3. Směs rozetřete na těsto, poklaďte půlkami jahod a můžete přidat ještě drobenku. Tu vytvoříte z másla, mouky a cukru, které postupně rozdrobíte mezi prsty. Pečte asi 45 minut při 170 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!