Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehýnka
2 lžičky koření Medvědí gril
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
4 brambory
1 a 1/2 lžíce oleje
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Remosku silně vymažeme sádlem. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a vroubkovým nožem po délce nařízneme asi 1/2 cm hluboko, po 1 cm od sebe, po celé bramboře. Osolíme, okmínujeme a dáme je do remosky. Může jich být i více.

  2. Stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme kořením. Vložíme je do remosky a olejem pomažeme stehýnka s brambory. Pečeme v remosce 1 a 1/2 hodiny, v půlce času vše potřeme vypečenou šťávou a pak ještě jednou. Nesmí to být ke konci, aby bylo stehýnko křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!