Posvícenská křupavá kachna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
5 velkých stroužků česneku
1 malá cibule
1 lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha. Kachnu rozřízneme uprostřed prsíček a nožem opatrně odřízneme maso od kosti a kost odskřípneme. Kachnu otočíme, řízneme na jedné straně před páteří, pak za ní a páteř uskřípneme. Kosti dáme k drůbkům do polévky.

  2. Odřízneme prsa od stehen, odřežeme všechno sádlo, nakrájíme ho na drobné kousky a dáme na dno pekáčku. Do masa vetřeme připravenou směs a dáme do pekáčku na sádlo. Posypeme hustě drceným kmínem a pekáč přikryjeme alobalem. Dáme do předem vyhřáté trouby na 240°C na 20 minut péct, pak teplotu snížíme na 180°C a 1 1/4 hodiny pečeme zakryté. Alobal sundáme, pečené maso poléváme vypečenou šťávou a pečeme 1 hodinu.

  3. Porce kachny vyndáme, dáme na plech s nízkým okrajem, zapneme horkovzdušnou troubu na 150°C a maso pečeme dozlatova. Šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku a na plotýnce zredukujeme. Podáváme s čím máme rádi. Já uvařila chlupaté knedlíky se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!