Uzená žebírka pečená s bramborami na tymiánu se žlutými fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 600 g libových uzených žeber
1 velká cibule
2 stroužky česneku
trochu oleje
1,5 kg brambor
2 stroužky česneku
tymián
kmín
sůl
500 g zelených fazolek mohou být i žluté
1 cibule
2 stroužky česneku
pár kapek citronové šťávy
1-2 lžičky podravky
trošku cukru
100 ml vody
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací nádobu vytřeme olejem, na dno poházíme nakrájenou cibuli na měsíčky, česnek na plátky, pak si oloupeme brambory, nakrájíme si je na kolečka do mísy, přidáme kmín, tymián, prolisovaný česnek, sůl a zakápneme olejem, všechno promícháme a předáme do zapékací nádoby k cibuli s česnekem.

  2. Uzená žebra si pokrájíme na porce, omyjeme, rozložíme na brambory, nádobu přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud nejsou brambory měkké.

  3. Mezi tím, co se nám jídlo peče si povaříme ve slané vodě omyté fazolky, stačí 5 minut.

  4. Poté je vyndáme, propláchneme studenou vodou, nakrájíme si je a necháme okapat.

  5. Na pánvi s olejem osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou, pak dáme fazolky, trochu cukru, prolisovaný česnek, pár kapek citronu a za stálého promíchávání smažíme, nakonec zalijeme vodou s podravkou, voda se vypaří a ještě přihodíme petrželku.

  6. Takto udělané fazolky jsou křehké, lesklé a moc dobré. Už je nesolíme!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!