Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

Recepty, Ryby

Suroviny

6 ks rybích medailonků filé
citronová šťáva
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 lžíce strouhanky
celý sáček směsi Zatřes a upeč na obalovaná stehýnka
olej na smažení
2 plátky citronu
snítka petrželky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé medailonky rychle opláchneme pod studenou tekoucí vodou, narovnáme na talíř, zakápneme větším množstvím citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě hodinu odstát. Poté narovnáme na čistou utěrku, přebývající část utěrky přehneme přes rybu a lehkými doteky vysušíme přebytečnou tekutinu.

  2. Do osušených medailonků opatrně vetřeme sůl s pepřem a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a v obalovací směsi, kterou jsme promíchali se lžící strouhanky.

  3. Obalené madailonky klademe do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme 6 minut z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchynými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!