Květákovo-mrkvové sabji

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
4 mrkve
4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných)
1 malá cibule
olej
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
1/2 lžičky kurkumy
sůl
špetka cukru
čerstvá petrželka nebo koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Zasypeme ji římským kmínem, garam masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo.

  3. Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká.

  4. Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!