Krkovičkovy klobásky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 kg vepřového bůčku
1 kg libového hovězího
100 g soli
5-6 stroužků utřeného česneku
1 dkg mletého pepře
½ dkg mletého kmínu
3 g pragandy
3 g práškového cukru
1 KL muškátového oříšku
sladká a pálivá paprika nebo i chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme s dopředu namíchanou směsí koření, zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet.

  2. Když je maso řádně naložené, umeleme 2x na jemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca ½ litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).

  3. Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček, plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne a udíme cca 4-5 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!