Krkovičkovy rolky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

5 plátků hovězí roštěné
5 plátků krkovice
5 plátků kuřecích prs
5 plátků anglické slaniny
1 PL sádla
2 cibule
½ kapie (může být i zavařená)
2-3 stroužky česneku
1 snítku rozmarýnu
sýr gouda
plnotučná hořčice na potření
chilli pasta nebo kečup na potření (pastu i kečup používám domácí)
sůl
pepř
koření dle vlastní chuti (mám své namíchané: sůl, pepř, sladká paprika, koriandr, kmín drcený, sušený česnek, nové koření mleté, atd.)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí, vepřové, kuřecí maso naklepeme na tenko, potřeme našprtaným (plochou nože rozmačkaným) česnekem, hořčicí a okořeníme.

  2. Přidáme plátek anglické slaniny, krkovičku, potřeme chilli pastou nebo kečupem a opět mírně okořeníme. Další vrstvou je kuřecí maso, koření, sýr a rozmarýn.

  3. Vše zavineme, svážeme a vložíme do sádlem vymazaného pekáče s nahrubo nakrájenou cibulí a kapií. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C cca 1 a ½ hodiny.

  4. Nakrájíme na kolečka nebo necháme vcelku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!