Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovice bez kosti 4 plátky - asi 600 g (nenaklepávala jsem)
brambory 10-12 ks
sáček koření na krkovičku (s bramborami cibulí Maggi),
2 větší cibule
8 ks žampionů
2-3 jablka, dle velikosti
1 lžička grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
čerstvé bylinky
tymián
1/4 lžičky rozmarýnu mezi prsty
špetka kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a bez vody přesypeme do velké mísy, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k bramborám.

  2. Jablka omyjeme, neloupeme, jen vykrájíme jadřince a taktéž nakrájené na osminky, vsypeme do mísy.

  3. Pak přidáme žampiony, maso, zbylé suroviny a pořádně promícháme.

  4. Solíme o trošku víc (ochutnáme), protože brambory jí hodně vezmou do sebe a jablka s cibulí se postarají o sladší chuť. Suroviny můžeme nechat chvíli odležet.

  5. Pak rozevřeme přiložený sáček, suroviny z mísy vsypeme dovnitř. Sáček zbavíme přebytečného vzduchu a uzavřeme drátkem. Sáček propíchneme shora několikrát vidlicí (jehlou,...), ale jen shora, aby při pečení vroucí šťáva nevytékala!

  6. Sáček dáme do pekáčku, směs rovnoměrně upravíme a pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pekla jsem necelou hodinu - okraje brambor už byly zlatavé a pod směsí ještě byla vypečená šťáva.

  7. Po upečení sáček na jednom konci rozstřihneme (pozor na horkou páru!) a buď přendaváme jednotlivé porce na talíře, nebo servírujeme na pekáčku a každý si vezme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!