Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější plátky krkovice (700 g)
8 plátků šunky (130 g)
3 kedlubny (700 g)
1 velká mrkev
1 velká cibule
200 g uzeného domácího boku (můžeme nahradit anglickou slaninou)
200 ml vody
4 lžičky hrubozrnné hořčice (na každý plátek 1 lžičku)
2 lžíce hrubozrnné hořčice do hotové šťávy
2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
3 prolisované stroužky česneku
1 plátek másla 1 cm silný
mletý pepř
sůl
nit na upevnění závitků

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme kostičky, které dáme do rozehřátého papiňáku pustit tuk. Poté je osmažíme do zlatavé barvy a s částí puštěného tuku je odebereme bokem na pozdější využití.

  3. Plátky masa opláchneme, osušíme, po obou stranách naklepeme, vetřeme sůl a pepř.

  4. Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe 2 plátky šunky a na šunku rozložíme trochu promíchané nastrouhané mrkve s kedlubnem.

  5. Šunku na plátku masa přehneme, aby náplň zůstala uvnitř, položíme špalíček bůčku, maso zavineme do závitku a utáhneme nití.

  6. Do papiňáku na zbytek tuku z uzeného bůčku dáme zrůžovět nakrájenou cibuli. Poté ji odhrneme k okraji hrnce, vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 200 ml horké vody, mírně osolíme a zasypeme zbytkem nastrouhané zeleniny.

  7. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut.

  8. Po ochlazení hrnec otevřeme a závitky a část zeleniny odebereme stanou. Zbytek šťávy se zeleninou ponorným mixérem rozmixujeme. Do rozmixované šťávy vrátíme závitky zbavené nití, zbytek odebrané zeleniny, prolisovaný česnek a 2 lžíce hrubozrnné hořčice. Přidáme čerstvé bylinky, máslo, promícháme a necháme 3 minuty provařit.

  9. Na talíři posypeme osmaženými kostičkami uzeného bůčku. Na přílohu se hodí brambory, nebo knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!