Vajíčková pomazánka s řepou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 vařená vejce natvrdo
cca 50 g červené řepy (vařená nebo pečená)
100 g lučiny nebo paloučku, žervé...
cca 1 lžička hořčice plnotučné nebo dijonské, dle chuti
1 menší šalotka
sůl
mletý pepř
smetana 12%, dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.

  2. Vše promícháme, je-li třeba můžeme zjemnit troškou smetany. Pomazánku dáme do chladna krátce proležet. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, které dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie, vejcem, bylinkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!