Krkovička zapečená s mascarpone plátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice s kostí či bez
3 velké cibule
500 g ale klidně i víc rajčat
2 lžíce sádla
2 lžíce rýžového octa
balení plátkového sýra mascarpone s růžovým pepřem (Lidl, fa Pilos)
1 lžíce třtinového cukru
sůl
pepř
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Maso po umytí a osušení naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme, opepříme nebo použijeme oblíbené koření. Na rozpáleném sádle (může být i jiný tuk) zprudka osmahneme z každé strany tři minuty. Maso dáme do pekáče či jiné nádoby, ve které ho pak budeme péci.

  2. Ve výpeku osmahneme na céčka nakrájenou cibuli, přidáme na půlky nebo čtvrtky nakrájená rajčata. Osolíme, vsypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.

  3. Zastříkneme rýžovým octem a ještě krátce povaříme. Nalijeme na maso. Na každý plátek masa dáme dva plátky sýra. Vyjde akorát, je jich tam právě osm.

  4. Dáme pod pokličku a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 40 minut. Během pečení můžeme podlít, já nepodlévala. Bez pokličky pečeme dalších zhruba 10 minut.

  5. Podáváme např. s jasmínovou rýží a na talíři poházíme natrhanými bazalkovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!