Krůtí stehno v rajčatech s hlívou ústřičnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g vykoštěného krůtího stehna bez kůže
200 g hlívy ústřičné
200 g tvrdého sýra na strouhání
sůl
mletý pepř
olej
4 stroužky česneku
250 g sterilovaných rajčat
1 PL nasekaného tymiánu
2 žloutky
1 větvičku rozmarýnu
1 chilli papričku bez semínek nakrájenou na proužky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, usušíme, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a vyndáme ho.

  2. Chilli papričku, česnek nakrájený na plátky, rozmarýn a tymián orestujeme na výpeku. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata a krátce osmahneme.

  3. Nakrájenou hlívu osmahneme na oleji. Polovinu hlívy dáme stranou. Na zbytek nalijeme omáčku z rajčat, promícháme a krátce za stálého míchání povaříme.

  4. Do zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku. Opečené maso nakrájíme na širší plátky.

  5. Skládáme je vedle sebe na rajčatovou omáčku. Nakonec maso proložíme zbylou opečenou hlívou.

  6. Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se žloutky. Směs osolíme, opepříme a dáme na maso.

  7. Pečeme na 190°C 30-40 min. záleží na troubě. Podáváme se šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!