Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním

Recepty, Polévky

Suroviny

Hrnek čočky
1 cibule
4 stroužky česneku
babiččina mražená zelenina
1 trs hlívy ústřičné
1 lžíce sádla(nebo oleje)
zeleninový vývar-příchuť
čerstvá petrželka hladkolistá
čerstvá bazalka
sůl
1 lžíce hladké mouky na jíšku.
na strouhání:
hrubá mouka
1 vejce
trošínku vody-každý to zná a těsto musí být dost tuhé
aby se dalo strouhat.

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme mouku a mícháme, až máme světlehnědou jíšku, přidáme čočku, zalijeme vývarem a vaříme.

  2. ostupně přidáme část mražené zeleniny (kdo kolik chce), hlívu nakrájenou na menší kousky, osolíme a protlačíme česnek, nakonec dáme petrželku a bazalku, dosolíme.

  3. Když je vše vařené, zavaříme ještě strouhání z mouky, vajíčka a vody, aby bylo těsto tuhé a pěkně se nám strouhalo a už jen dovaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!