Polévka z krevetového vývaru s nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

Zbytky vyloupaných krevet (hlavičky, ocásky, krunýřky)
4 cm čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 mrkev
1 řapík celeru
sterilovaná kukuřice
sterilovaný hrášek
zelená petrželka
1 PL solamylu
1 PL rybí omáčky nebo sójové omáčky
máslo
instantní nudle

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme zbytky krevet, 2 stroužky česneku, 3 cm pokrájeného zázvoru a 1 jarní cibulku, osolíme, opepříme a vaříme 45 minut. Vše přecedíme přes jemné síto.

  2. Na másle si orestujeme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, druhou jarní cibulku a na jemno nakrájený zbytek zázvoru, přidáme scezenou kukuřici a hrášek a vaříme 10 minut.

  3. Poté přidáme poslední prolisovaný česnek, sójovou nebo rybí omáčku a nalámané nudle. V trošce vody rozmícháme škrob a vlijeme do polévky. Promícháme a odstavíme. Přisypeme posekanou petrželku. Kdo chce může si přidat chilli koření nebo papričku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!