Krkovička s uzeným a žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové krkovice
1 velká cibule
6 větších žampionů
10-15 dkg debrecínského uzeného boku
10-15 dkg eidamu
150-200 g zakysané smetany
sůl
pepř
kmín
plátek másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme, posypeme solí a pepřem. Na oleji zprudka osmažíme z obou stran. Přendáme do pekáčku, posypeme 3/4 cibulí nakrájené na půlměsíčky, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou zbylou cibuli, necháme zesklovatět. Poté přidáme žampiony, osolíme, opepříme, přidáme kmín a lehce podusíme. V zakysané smetaně rozmícháme nastrouhaný sýr, lehce opepříme.

  3. Když je maso měkké, vyndáme z trouby, na každý plátek masa položíme plátky debrecínského boku, na to položíme žampionovou směs. Na žampiony rozdělíme smetanovou směs. Dáme zpět do trouby prohřát, až se sýr rozteče a smetana se trochu srazí, máme hotovo. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!