Plněná bramborová placka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 větších syrových brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
pepř
červená paprika
majoránka
sůl
hladká mouka
olej
vegeta
1 kuřecí řízek
0,5 cm široký plátek prorostlé slaniny
1 menší pórek
6 ks žampionů (lepší jsou syrové)
1 větší čerstvá červená paprika
1 konzerva rajčatového protlaku
Eidam nebo jiný tvrdý sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie mäso, šampiňóny, papriku nakrájame na malé kúsky, bielu časť póru na jemné kolieska, a slaninu na menšie kocky.

  2. Do rozpáleného oleja vložíme kuracie mäso, šampiňóny a slaninu, posolíme a pokoreníme. Chvíľu smažíme, pridáme pór a na koniec papriku. 2-3 minúty smažíme a zalejeme rajčinovým pretlakom, prehrejeme a odstavíme, prípadne podľa chuti osolíme, alebo ochutíme vegetou.

  3. Zemiaky a cesnak nastrúhame najemno. Pridáme vajcia, soľ, majoránku, trocha čierneho korenia, papriky (móžeme, ale nemusíme, aj trocha vegety). Rozmiešame a zasypeme múkou. Vysmažíme placky.

  4. Na horúcu placku naložíme zmes a zakryjeme druhou plackou. Zvrchu posypeme nastrúhaným eidamom, alebo iným tvrdým syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!