Smetanový oběd

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehenní řízky
cibule
paprika
cuketa
hlíva ústřičná
smetana na vaření
česnek
máslo
olej
muškátový oříšek
kmín drcený i celý
drcená čili paprička

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažím cibulku do zlatova, přidám provonět nadrobno nakrájený česnek a dám stranou počkat na brambory uvařené se solí a drceným kmínem.

  2. Na stejné pánvi orestuji postupně nakrájenou papriku, cuketu, hlívu a maso na drobno. Osolím, opepřím, podle chuti přidám papričku a kmín (já ho prostě ráda), zaliji trochou horké vody a dusím do měkka.

  3. Mezitím jsou uvařené brambory, vodu sliji, přidám máslo, připravenou cibulku s česnekem, trošku strouhnu muškátového oříšku a rozmixuji s přidáváním smetany na kaši.

  4. Když je maso měkké, je cuketka pravděpodobně už předušená, takže když do směsi přileju trochu smetany a zamíchám, tak chytne omáčka trochu zelené barvičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!