Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 kuřecích stehenních řízků trošku rozklepaných
5 plátků sýra
cca 2 hrsti listového špenátu
15 tenkých plátků uzeného bůčku nebo anglické
2 stroužky česneku do masa
3 stroužky česneku do omáčky
1 velká cibule
1 polévkové lžíce hořčice (stačí obyčejná)
2-3 čajové lžičky nasekané pažitky
1 velmi slabá čajová lžička libečku
2 čajové lžičky nasekané petrželky
cca 6-7 nasekaných lístků čerstvé bazalky
1 čajová lžička sladké papriky
Solamyl
sůl
pepř
olej
šňůrku na svázání závitku
popřípadně párátka nebo nějaká kovová napichovátka

Postup přípravy receptu

  1. Osolené plátky masa jsem pokladla listy špenátu (nemusí jej být hromada, ale aby pokryl povrch, zakryl případné menší díry např. po odřezání křupky), na špenát dala pár plátků česneku, zakryla bůčkem a nakonec dala plátek sýru. Takto připravené maso jsem si zavinula a stáhla provázkem a ještě lehce osolila a opepřila.

  2. Ve větší pánvi jsem si do rozpáleného oleje dala závitky osmahnout ze všech stran, pak jsem je dala bokem a do výpeku vsypala cibuli. Chvíli jsem ji restovala a poté přidala česnek.

  3. Asi za 2 minutky jsem vše podlila vodou, přidala bylinky, hořčici, sladkou papriku a vložila maso. Takto se to vařilo asi 15 minut pod pokličkou.

  4. V troše vody jsem si rozmíchala solamyl. Maso jsem opět vytáhla a omáčku podle potřeby dohustila. Ještě jednou s masem jsem to vše nechala na 10 minut provařit. U nás doma se servírovalo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!