Králík po hájecku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
grilovací koření
1 větší mrkev
3 čerstvé papriky
4 rajčata
1 cibule nebo pórek
5 špekáčků
5 dkg anglické slaniny
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
sůl
2 dcl vody na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč.

  2. Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Prosypeme kořením a podlijeme vodou.

  3. V trobě vyhřáté na 200°C dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu.

  4. Po odklopení můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova. Jakmile je maso upečené, vyjmeme ho a v trošce vody rozmícháme trochu hladké mouky.

  5. Přilejeme do šťávy a ještě chvíli v troubě povaříme. Vynikající. Přílohy: bramborový knedlík, houskový knedlík, brambory, tmavé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!