Kadlíkova kachní knedlíčková polívka

Recepty, Polévky

Suroviny

10 kachních skeletů
kachní játra
paštika 120 g
2 vejce
strouhanka
zelenina:
pažitka
petrželka
libeček
nudle od maminky
a vše, co jsem našel ve špajzu a v kořenkách

Postup přípravy receptu

  1. Nelekněte se množství těch kachních trupů, byly a akci v Hypernově, koupil jsem jich množství větší než běžné.

  2. Po rozmrazení jsem z nich okrájel veškerý tuk, i zbytky masa, a z tohoto vytvořil škvarky a získal výborné kačení sádlo.

  3. Trupy jsem následně v mírně osolené vodě rozvařil. Vývar zcedil, vyvařený tuk a část vývaru použil do kachní paštiky (časem dám recept).

  4. Do vývaru jsem přisypal zeleninu, vytvořil knedlíčky typu - co spížka a lednička podarovala - trošku obraného masa z vyvařených koster, dvě vajíčka, strouhanka, pár pomletých kachních škvarků, a příšerná játrová paštika z Kauflandu, kterou jinak používám (od té doby, co mi jednou vypadla z obalu a odskákala přes půl kuchyně až pod ledničku) pouze na ochucení psích granulí.

  5. Do této směsi jsem ještě vmíchal sušenou kadeřavou petrželku a houbový prášek. Následně jsem ještě trochu obraného masa přihodil volně do polévky.

  6. Výsledná polévka příjemně překvapila, obzvláště silou vývaru, protože nepoužívám masox a podobné vynálezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!