Kadlíkovy první kynuté buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
100 g hrubá mouka
100 g máslo
50 g Hera
100 g sádlo
3 vejce
2 lžíce cukru
kvasnice
4 dcl plnotučného mléka
sůl
vanilkový cukr
marmeláda (co jsem v lednici našel)
(v tom poměru mouky a tuků nehledejte záměr, je to prostě všechno, co jsem před výplatou ve špajzu našel)

Postup přípravy receptu

  1. V mléce s cukrem a troškou mouky jsem rozmíchal kvasnice... Za půl hodinky přilil do mouky s tukem a vajíčky a trošku soli... a hnětl a hnětl. Pak zakryl, a šel se věnovat kachním škvarkům a kachní polévce.

  2. Když jsem po dvou hodinách nahlédl do mísy, trošku mne ten objem zaskočil... Na pomoučené lince jsem pak dlaní plácal placky, do kterých se snažil zauzlovat na střídačku rybízovou a malinovou marmeládu a povidla.

  3. Výsledné kreace jsem pak naskládal na vymaštěný plech, (žádný jiný tuk už doma nebyl, dal jsem pár kapek olivového oleje), jednotlivé buchty ještě peroutkou pomastil...

  4. Po půl hodině jsem pekl v troubě, asi 30 minut. Vím, že těchto receptů je tu spousta, ale musím se pochlubit svýma prvníma, ne???


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!