Králík pečený na cibuli a česneku s bylinkami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
1 králičí hřbet (předek jsem použila na polévku)
150 g slaniny
50 g másla
2 střední cibule
4 stroužky česneku
1,5 dcl oleje
2,5 dcl vody
snítky čerstvého tymiánu (sušený)
lístky šalvěje
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  2. Do pekáče dáme olej, vodu, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájenou slaninu, část bylinek, pak na to položíme porce králíka, které ještě lehce posypeme drceným kmínem, na každou porci dáme plátek slaniny a zbytek bylinek.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C), pekáč přikryjeme víkem a dáme do trouby. Přikryté pečeme cca hodinu.

  4. Po této době víko sundáme, na každou porci dáme kousek másla a necháme ještě cca 10-15 minut dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!