Salát s vůní ořechů, hroznového vína a kozího hermelínu

Recepty, Saláty

Suroviny

8 celých ořechů
70 g rukoly
12 kuliček modrého hroznového vína
1 celozrnná bageta
120 g kozího Hermelínu
2 lžičky oleje (z pražených vlašských ořechů)
1 lžička oleje na bagetu
1 lžička ume octa (viz tipy a triky)

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy opražte na sucho (tedy bez přidání oleje) v rozehřáté pánvi tak, aby zezlátly a krásně se rozvoněly kuchyní.

  2. Mezitím si připravte hroznové víno tak, že kuličky přepůlíte a vyjmete semínka.

  3. Rozpalte si gril v troubě na maximu.

  4. Bagetu rozkrájejte šikmými řezy na 6 plátků (patky odložte stranou).

  5. Hermelín příčně rozkrojte na polovinu, kterou pak podélně rozřízněte na třetiny. Získáte tak 6 stejných kousků tvaru půlměsíce.

  6. Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte ořechovým olejem (na 6 plátků vyjde asi 1 lžička oleje). Na každou položte plátek hermelínu a vložte pod gril asi tak na 4 minuty až se bageta opeče a sýr se mírně rozpustí.

  7. Na dva větší talíře rozložte lístky rukoly. Obě porce pokapejte lžičkou oleje z pražených vlašských ořechů. Stejně tak i polovinou lžičky octa.

  8. Na rukolu rovnoměrně rozložte půlky kuliček hroznového vína a opražené ořechy. Přidejte teplé ogrilované bagetky s hermelínem a ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!