Sázené vejce po italsku

Recepty, Předkrmy

Suroviny

plechovka krájených rajčat
olivový olej
česnek
4 vejce
sůl
pepř
oregano
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájený česnek, potom česnek z oleje vyndáme. Přilijeme plechovku rajčat, pokud se vám zdá omáčky málo, můžete přidat ještě trochu rajčatového protlaku nebo druhou plechovku rajčat.

  2. Osolíme, okořeníme oreganem a bazalkou a necháme salsu chvilku povařit. Do hotové salsy opatrně vyklepneme vejce, přiklopíme pokličkou, vypneme pod pánví oheň a necháme dojít, dokud nejsou vejce hotová. Na talíři posypeme čerstvým pepřem z mlýnku. Příloha čerstvý chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!