Rýžová kaše s pudinkem bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek rýže
2,5 hrnku vody
1 hrnek mléka (rostlinného nebo vody a 3 polévkové lžíce instantního nápoje Zajíc)
cukr (dle chuti)
1 sáček pudinku (libovolná příchuť)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Rýži jen lehce propláchneme, aby se nevymyl z povrchu zrnek všechen škrob.

  2. Vsypeme ji do 2,5 hrnku vroucí vody se špetkou soli. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na nejmenším plameni necháme 20 minut vařit. Během této doby se téměř všechna voda vstřebá.

  3. V jednom hrnku rostlinného mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vše vlijeme k uvařené rýži.

  4. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, zředíme ještě trochou rostlinného mléka. Podáváme buď teplé jako hlavní jídlo, nebo vychlazené jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!