Králík na smetaně, podle mě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 1 kg králičího masa
nové koření
pepř celý
bobkový list
kmín
česnek
cibule
mrkev
petržel (kořen)
sůl
hl.mouka
smetana 250 ml (30%, na vaření, ke šlehání)

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou 1-2 cibuli, 5-7 ks nového koření, 5-7 ks celého pepře, 3-4 bobkové listy, 2-4 stroužky oloupaného česneku, menší rozpůlenou mrkev, menší rozpůlený petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti.

  2. Poté králíka vyjmeme a dáme si jej na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím si scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat.

  3. Dále do něj přidáme již vychladlé a obrané a dle potřeby rozkrájené králičí maso a necháme vařit. Přidáme smetanu,ve které si rozmícháme cca 2-3 lžíce hladké mouky. Dle potřeby dohustíme světlou jíškou a dochutíme dosolením. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!