Králík na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
100 g slaniny v celku
5 stroužků česneku
cibule
200 g kořenové zeleniny
sůl
pepř
bobkový list
olej
hladká mouka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.

  2. Do zlatova opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  3. Vyjmeme a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, kořenovou zeleninu a opékáme do zlatova.

  4. Přidáme pokrájenou cibulku a 3 stroužky česneku, bobkový list a chvilku opékáme spolu se zeleninou. Zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme stehýnka a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka, případně podléváme.

  5. Když je maso měkké, vyndáme a prolisujeme zbytek česneku, dochutíme solím a pepřem.

  6. Základ můžeme, přecedit, propasírovat, nebo nechat tak jak je. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!