Povidlové buchty kynuté bez kynutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

650 g hladké mouky + na podsypání
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce sušeného mléka
špetka soli
půl kostičky droždí
250 ml vody
150 g kelímek bílého jogurtu
půl kelímku oleje
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
povidla na plnění
+ 50 g másla a 1 lžíci oleje na potření buchet

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme všechny sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu a ihned rozválíme na na obdélník silný cca 1 cm, který rozkrájíme na čtverce 5x5 cm. Do každého čtverce dáme lžičku povidel a vytvoříme buchtičky. Stejně pokračujeme s druhou polovinou těsta.

  2. Zapneme troubu na 180°C a než se zahřeje, necháme přikryté buchty v pekáčku odpočinout, pak je lehce potřeme olejem a dáme přikryté víkem do trouby na 15 minut. Víko sundáme a buchty necháme dopéct dorůžova dalších 15-20 minut (podle toho, jak peče trouba), potřeme rozpuštěným máslem.

  3. Ještě vlažné pocukrujeme a podáváme. Pokud se nesní, jsou dobré a vláčné ještě třetí den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!