Mleté řízečky se sýry a kořenovou zeleninou (smažené ve slaninové strouhance)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého bůčku
300 g mleté vepřové plece
150 g strouhaného čedaru
150 g strouhaného eidamu
1,5 PL nastrouhaného celeru
1 lžička uzené papriky
1 PL nastrouhané mrkve
mléko do masové směsi
sůl
Na trojobal:
hladká mouka dle potřeby
4 rozšlehaná vejce
strouhanka z drcených slaninových chipsů (1 sáček slaninových čipsů)
+ strouhanka klasická
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nastrouhaným čedarem i eidamem, uzenou paprikou, nastrouhanou kořenovou zeleninou, mlékem a vše dobře promícháme. Slaninové chipsy rozdrtíme v mixéru a smícháme s klasickou strouhankou. Masovou směs dáme na cca 10 hodin do chladu. Druhý den maso ještě jednou promícháme a uděláme mokrou rukou placičky, které obalíme v hladké mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance, kterou jsme smíchali s drcenými slaninovými chipsy.

  2. Smažíme na pánvi s olejem nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchaným slaninovými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!