Kefírový makovec s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva nebo lžička sody
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2 - 3 nastrouhaná jablka
- 1 PL Dia meruňkové marmelády
- kůra z jednoho omytého pomeranče
- 1/2 hrnku oleje
- 1 1/2 hrnku kefíru
- 1 hrnek mletého máku
- 3 vejce
- Poleva:
- 150 g moučkového cukru
- 1,5 PL šťávy z pomeranče
- 1,5 PL horké vody
Postup Kefírový makovec s jablky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým mákem a kůrou z omytého pomeranče. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme tenkým pramínkem olej a přimícháváme střídavě mouku s mákem a kefírem
Nakonec vmícháme do těsta nastrouhaná jablka, smíchaná s dia meruňkovou marmeládou. Vše ještě jednou zamícháme. Těsto nalijeme do formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 40-45 minut.
Na vychladlý makovec nalijeme polevu, kterou uděláme tak, že ušleháme moučkový cukr se šťávou z pomeranče a horké vodou. Dáme do chladu.