Kefírový makovec s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva nebo lžička sody
1 hrnek třtinového cukru
2 - 3 nastrouhaná jablka
1 PL Dia meruňkové marmelády
kůra z jednoho omytého pomeranče
1/2 hrnku oleje
1 1/2 hrnku kefíru
1 hrnek mletého máku
3 vejce
Poleva:
150 g moučkového cukru
1,5 PL šťávy z pomeranče
1,5 PL horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým mákem a kůrou z omytého pomeranče. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme tenkým pramínkem olej a přimícháváme střídavě mouku s mákem a kefírem

  2. Nakonec vmícháme do těsta nastrouhaná jablka, smíchaná s dia meruňkovou marmeládou. Vše ještě jednou zamícháme. Těsto nalijeme do formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 40-45 minut.

  3. Na vychladlý makovec nalijeme polevu, kterou uděláme tak, že ušleháme moučkový cukr se šťávou z pomeranče a horké vodou. Dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!