Králík na červeném víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík (nebo kuře)
1/2 l vody
1 dcl červeného vína
1 kostka masoxu (používám natura hovězí)
několik rozinek
bobkový list
celý pepř
feferonka nebo chilli
cibule
máslo
1 KL polohrubé mouky
sůl
mletá paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a prudce opečeme na oleji.

  2. Vodu, víno, rozinky, bobkový list, pepř, masox a feferonku (chilli) povaříme. Opečeného králíka dáme do pekáčku, zalijeme zálivkou a přidáme cibuli zpěněnou na másle, do které vmícháme mouku.

  3. Zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi hodinu na 220°C. Příloha: rýže, různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!