Králičí játra s karamelizovanou cibulí a brusinkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g králičích jater nebo drůbežích
100 g anglické slaniny
lžíce oleje
špetka tymiánu
mletý kmín
sůl
pepř
karamelizovaná cibule
1 cibule bílá
1 cibule červená
lžíce másla
lžíce oleje
lžíce třtinového cukru
lžíce tmavého octu balzamiko
lžíce sušených brusinek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy.

  2. Vsypeme cukr a brusinky.

  3. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí, pepřem a necháme probublat.

  4. Játra očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na proužky a necháme vyškvařit.

  5. Vytáhneme z pánve, dáme lžíci oleje a játra. Smažíme asi celkem 6 minut, podle velikosti. Musí zůstat růžová, ale ne krvavá.

  6. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

  7. Na talíři servírujeme nejdříve slaninu, na to játra a na ně cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!