Hejk s křenovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

mořská štika (počet porcí zvolíme podle osob)
čerstvý rozmarýn a bazalka
bylinkové koření na ryby (používám Kabajaki od Antonína)
citronový pepř
olivový olej a máslo
sůl
Na omáčku:
1 žloutek
100 ml smetany
2 kávové lžičky dijonské hořčice
2 kávové lžičky strouhaného křenu nebo krenexu
čerstvý kopr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř.

  2. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme.

  3. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem.

  4. Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme.

  5. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.

  6. Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout.

  7. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!