Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 lilek
500 g mletého hovězího masa
2 vajíčka
svazek koriandru
1 lžíce strouhanky
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
pepř
1 lžička cukru
Na omáčku:
2 malé kelímky rajčatového protlaku
2 sklenice vody
2 lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Priprava lilkoveho kabatku- Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku. Osolime a dame odpocinout.

  2. Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce) Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku.

  3. Masova napln- Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova.

  4. Napln Lilku- Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec.

  5. Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela. Takhle postupujeme u vsech platku.

  6. Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!