Králičí hřbet s pancettou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 ks králičího hřbetu
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1/2 litru vývaru z kostí
200 g pancetty
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety odblaníme a rozdělíme každý na dva díly. Pořádně maso osolíme a opepříme.

  2. Uzenou pancettu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi, dokud nezezlátne

  3. . Přidáme na jemno nakrájené cibule a necháme zesklovatět. Vzniklý cibulovo-pancettový základ přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH)

  4. . Králičí hřbety restujeme na výpečku z pancetty, tak aby se maso zatáhlo, a poté jej přendáme k cibuli a pancette do PH.

  5. Zalijeme vývarem a přidáme na plátky nakrájený česnek. Zapneme PH na program HIGH a necháme 5 hodin probublávat“.

  6. Asi 15 minut před koncem vaření vyjmeme králičí hřbety a rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a přilijeme k vývaru do PH, lehce zamícháme a necháme ještě 15 minut vařit a tím zahustit.

  7. Na závěr zjemníme oříškem másla. Příloha vařené nové brambory nebo jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!