Roláda se slunečnicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 ks vajec
60 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 lžíce oleje (olivový)
cca 550 g marcipánu
cca 70 g fondantu
Krém:
1 lžíci kávy (instantní nebo klasik)
1/8 l mléka
25 g hladké mouky
125 g másla (rostlinného tuku)
140 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 ks žloutku

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřete s polovinou cukru a bílky vyšlehejte s druhou polovinou cukru. Stěrkou smíchejte dohromady a opatrně přimíchejte mouku. Roztáhněte na plech, kde máte pečící papír a upečte do lehkého zrůžovění. Roládu po vytáhnutí z pece srolujte i s papírem a po vychladnutí stáhněte z papíru a můžete plnit. Kávový krém Mléko smícháme s moukou a teprve potom přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty (po odstavení po chvíli vmícháme žloutek) a pak necháme vychladnout za občasného míchání. Mezitím změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme lžíci kávy, pak po lžících vmícháváme uvařenou kaši (vyšleháme v robotu). Vyválíme marcipán, do kterého zabalíme hotovou roládu. Marcipán nahoře pomalujeme jedlými barvami a nahoru položíme slunečnici. Slunečnice Uděláme tmavý střed slunečnice, z fondánu obarveného na žluto vykrájíme lístky slunečnice, které přilepíme ke středu slunečnice dospodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!