Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 hrubší plátky vepřové kotlety (cca 1,5cm)
1 větší cibule
1 a 1/2 jablka
cca 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie
2 slabé čajové lžičky třtinového cukru (nebo 1 pořádná)
1/2 dcl červeného ovocného vína (měla jsem domácí z červeného rybízu)
oříšek másla
sůl, pepř, špetka sušeného česneku, sádlo na vymazání
asi 800g brambor
2 střední cukety
sůl
pepř
olej
snítka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila.

  2. Dno pekáčku jsem si vymazala a pokladla na plátky nakrájenou cibulí a plátky jablka, které jsem lehce posypala cukrem. Nahoru jsem položila plátky masa, které jsem posypala zbytky cibule a jablek a dala na 40 minut přikryté péct. Maso je dobré uložit tak, aby otvory kapes směřovaly nahoru, třeba se opíraly o zdi pekáčku, ať sýr nevyteče.

  3. Brambory jsem si omyla, opepřila, posypala lístky rozmarýnu, zakápla olejem, promíchala a dala péct dospod trouby. Občas jsem je promíchala. Po 20 minutách jsem přidala cuketu, promíchala a nechala péct dalších 20 - 30 minut. Na posledních 5 minut jsem je osolila. Brambory by se prý neměly solit před pečením, jinak se tak hezky neopečou.

  4. Maso jsem po 40 minutách odkryla, cibuli a jablka jsem shrnula pod maso do šťávy, kterou jsem ještě lehce osolila, a vlila jsem do ní víno a dala trošku másla na zjemnění. Vrátila jsem pekáč na 10 minut do trouby. Poté jsem přimíchala na špičku nože sušeného česneku, nechala masu v troubě posledních 5 minut a už stačí jen servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!