Nádivka z cizrny, pórku a mrkve

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek pórku (podušeného na másle)
1/2 hrnku dušené mrkve (nedoslazované)
1/2 sklenice konzervované cizrny
1/2 hrnku teplého mléka nebo smetany
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku ovesné mouky
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
sůl
pepř
granulovaný česnek
1-2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme dušenou mrkev, orestovaný pórek a cizrnu.

  2. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky, potom vmícháme ovesné vločky a ovesnou mouku s práškem do pečiva. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, česnekem a citronem.

  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků a v zapékací misce pečeme cca 25 minut při 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!