Kostky z kolena dušené na tymiánu a na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

maso z vepřového kolena bez kosti a kůže
1 cibule
1 menší mrkev
1 menší petržel
4 snítky tymiánu
2 hrsti čerstvých hub
1 polévková lžíce kečupu
sůl
pepř
olej
na zatření 1-2 polévkové lžíce hladké mouky
1,5 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kolena nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme tymián a až pak vložíme maso, které na oleji necháme zatáhnout.

  3. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky, houby opereme a necháme okapat a přidáme k masu, vše společně orestujeme, nakonec přidáme kečup, podlijeme vodou, osolíme a opepříme a necháme dusit, občas promícháme, protože houby mají tendnci se připékat.

  4. Až bude maso měkké, vlijeme do něj mouku smíchanou s vodou, řádně promícháme a necháme provařit 15 minut.

  5. Dochutíme podle své chuti solí nebo podle potřeby dolijeme vodou, pokud je šťáva příliš hustá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!