Krůtí kostky s mandlemi a žampióny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsou
100 g sekaných mandlí
1 velká cibule
1 hrst hrášku
1 menší kapie
4 sterilované okurky
2 stroužky česneku
1 slepičí gelový bujon
1 konzerva celých žampiónů (můžou být i čerstvé)
máslo na 2 prsty
sůl
pepř
olej
1 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, kapii na proužky a okurky na malé kostičky.

  2. Na másle opražíme mandle dozlatova a dáme zatím bokem.

  3. Na rozehřátém oleji restujeme kostky masa ze všech stran, až jsou bílé a téměř měkké, osolíme, opepříme, přidáme vodu, bujón a vaříme cca dalších 5 minut, dokud se bujón nerozpustí.

  4. Přidáme zbytek ingrediencí (kapii, hrášek, česnek, okurky a žampióny) a ještě cca 5 minut vaříme. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  5. Servírujeme posypané praženými mandlemi. Jako přílohu jsem volila tarhoňu na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!