Meruňky v těstíčku s čokoládovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

6-7 vyzrálých meruněk
těstíčko:
60 g hladké mouky
1 vejce
5 lžic mléka + podle potřeby
1 lžíce oleje
vanilkový cukr
špetka skořice
krém:
30 g čokolády na vaření
200 ml mléka
lžíce cukru nebo podle chuti
10 g čokoládového pudinkového prášku
lžíce rumu nebo brandy
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vejce a zbytek přísad smícháme a vytvoříme hladké těstíčko. Meruňky vypeckujeme a rozpůlíme. Meruňky namáčíme do těstíčka a smažíme z obou stran. Hotové dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  2. Na krém rozpustíme čokoládu a cukr v teplém mléce. Po té přidáme pudink rozmíchaný ve dvou lžících mléka. Necháme přejít varem. Do zchladlého krému přimícháme rum.

  3. Smažené meruňky polijeme krémem, nebo je do krému namáčíme. Krém po vychladnutí lehce ztuhne, ale zůstane vláčný. Lze použít teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!