Košíčky plněné karamelem

Recepty, Cukroví

Suroviny

420 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
200 g Hery
3 žloutky
špetku soli
karamelová náplň:
1 slazené kondenzované mléko (den předem zkaramelizujeme = 2 hod. vaříme v zavřené plechovce)
200 g másla
čokoládovou polevu tmavou
mandle nebo vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně propracujeme těsto na košíčky a dáme do chladu odpočinout.

  2. Košíčky pečeme ve vymazaných formičkách dozlatova, teplota cca 170 - 180 °C.

  3. Vychladlé zkaramelizované mléko (nebo Salko karamel) utřeme se změklým máslem v hladký krém, kterým pak naplníme košíčky.

  4. Karamelový krém potáhneme čokoládovou polevou a ozdobíme oříškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!