Kořeněný banánový chlebíček s rumem

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g třtinového hnědého cukru
80 g změklého másla
1 vejce
400 g oloupaných hodně zralých banánů (jsou to asi 4 středně velké banány)
3 lžíce rumu
1 lžička skořice
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého badyánu
špetka soli
100 g hladké kukuřičné mouky
100 g hladké pšeničné mouky
1 kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i vejce.

  2. Vmícháme banány rozmačkané na kaši, rum, špetku soli a všechno koření.

  3. Oba druhy mouky smícháme v jiné míse s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme do banánové směsi. Těsto promícháme jen krátce, jinak nebude chlebíček nadýchaný, vůbec nevadí, zůstanou-li v těstě drobné moučné hrudky.

  4. Těsto urovnáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy (29x10 cm).

  5. Chlebíček pečeme při 180 °C asi 45 minut.

  6. Po upečení opatrně vyklopíme z formy a před podáváním necháme dobře vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!