Svačinová bageta se soya steaky - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1x velká celozrnná bageta
1x balení sojových plátků
2x stroužek česneku
2x kostka zeleninového bujónu
1x rajče nebo 3 ks cherry rajčátka
sojanéza nebo tofunéza
barbecue omáčka (viz foto)
rostlinné máslo
oregano
bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových plátků do vody a vaříme cca 10 minut.

  2. Plátky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Plátky potřeme barbecue omáčkou a opražíme bez oleje na pánvičce dokud nechytnou hnědší barvičku.

  3. Bagetu si rozpůlíme, obě půlky potřeme malinko máslem, aby nám rajčátka později bagetu nerozmočila, potřeme sojanézou a na jednu polovinu bagety pokládáme opečené sojové steaky. Na steaky položíme ještě pár koleček rajčete a posypeme špetkou oregana a bazalky (nemusí být).

  4. Zeleninu si může každý vybrat jako chce, někdo míň, někdo víc, záleží na Vás!

  5. Přiklopíme a můžeme ihned konzumovat, já si bagetu připravuji ke svačině na druhý den, přijde mi, že uleželá je lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!