Koprové nočky/halušky s brynzou

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 vejce
3/4-1 hrnek mléka
3 lžíce jemně nasekaného kopru
sůl
--
100-120 g brynzy
slanina podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vejce, sůl a kopr smícháme a postupně přidáváme mléko až do požadované konzistence. Těsto by mělo být měkké, ani tuhé ani řídké. Necháme pár minutek odpočinout.

  2. Nakrájíme a vyškvaříme slaninu do křupava. Do vařící, osolené vody vytřeme těsto přes haluškovač. Po vyplavání necháme asi půl minuty vařit a scedíme.

  3. Ihned je trochu pokropíme vysmaženým tukem a vmícháme brynzu. Promícháváme, až se brynza rozpustí. Každou porci na talíři posypeme slaninou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!