Kolínkoto s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 350-400 g mletého masa mix
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- paprika červená a žlutá
- 100 g dobré uzené slaniny
- 100 ml smetany 30%
- hrnek drobnějších kolínek
- cca 2 hrnky masového vývaru nebo z kostí
- sladká a pálivá paprika podle chuti
- strouhaný sýr - cca hrst
- jarní cibulka - zelená část
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup Kolínkoto s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Na slanině nakrájené na kostičky zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín a mletou papriku. Po zamíchání přisypeme maso a opékáme zprudka do běla.
Přidáme nakrájené papriky, kolínka, smetanu a větší část vývaru. Pánev přikryjeme a na mírném plameni dusíme s občasným mícháním. Podle potřeby doléváme vývar a vaříme do změknutí kolínek.
Když jsou kolínka měkká a tekutina je vsáklá, vmícháme sýr a zelenou cibulku. Ihned podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanými okurkami.