Kolínkoto s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350-400 g mletého masa mix
1 větší cibule
3 stroužky česneku
paprika červená a žlutá
100 g dobré uzené slaniny
100 ml smetany 30%
hrnek drobnějších kolínek
cca 2 hrnky masového vývaru nebo z kostí
sladká a pálivá paprika podle chuti
strouhaný sýr - cca hrst
jarní cibulka - zelená část
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na slanině nakrájené na kostičky zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín a mletou papriku. Po zamíchání přisypeme maso a opékáme zprudka do běla.

  2. Přidáme nakrájené papriky, kolínka, smetanu a větší část vývaru. Pánev přikryjeme a na mírném plameni dusíme s občasným mícháním. Podle potřeby doléváme vývar a vaříme do změknutí kolínek.

  3. Když jsou kolínka měkká a tekutina je vsáklá, vmícháme sýr a zelenou cibulku. Ihned podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!